Kuva Ateena

Ateena

Ateena on viehättävä kaupunki, joka tarjoaa kiehtovan historian tuhansien vuosien takaa. Ateenassa on laaja valikoima ulkoilupaikkoja, ravintoloita, yökerhoja ja baareja.

Ateena on myös Kreikan pääkaupunki ja sijaitsee Atticin niemimaalla. Ateenan vanhin asutus oli noin 5000 vuotta ennen Kristusta. Ateena on tieteen ja talouden keskus ja sillä on monipuolinen teollisuus ja merkittävä matkailu. Ateena on kaupunki, jossa on yksi maailman jännittävimmistä tarinoista. Ateenassa demokratia oli viisaiden esittämä. Ateenaa ympäröivät Ymmytos, Pendeli ja Parnitha sekä Saronic Bay. Kävely historiallisessa kolmiossa, Plaka, Thission, Psyri, joka on kaupungin vanha neljännes, antaa sinulle tunteen olla tuhansia vuosia taaksepäin. Se on erityinen ilmapiiri Ateenassa. Se on suuri kontrasti Ateenan modernimpaan osaan, joka koostuu ylellisistä ostoskeskuksista ja ravintoloista.

On paikka, jossa sinun täytyy vierailla Ateenassa, Akropolissa, joka on yksi muinaisten aikojen tärkeimmistä monumenteista ja joka löytyy maailmasta. Ei ole vaikeaa päästä sinne, koska se on vain vanhan kaupungin yläpuolella. Akropolis on pieni vuori, joka sijaitsee noin 150 metriä merenpinnan yläpuolella ja koostuu useista eri rakennustöistä, joista tunnetuin on Parthenon. Nähtävyydet ovat yleensä hyvin lähellä toisiaan Ateenassa, joten se on mukava kaupunki kävellä.

Ateenalla on myös muita tärkeitä historiallisia kohteita: Odeion ja Herodes Atticus, Olymbion, Roman markkinat, Panathinaiko Stadion tai Kallimaro myös Ateenassa. Ateena isännöi olympialaisia vuonna 2004, kun kaupunki sai kasvotusten.

Autenttinen kreikkalainen ruoka on Ateenan ravintoloissa. Mousaka, jossa on kreikkalaista salaattia, maistuu hyvältä. Ateenan yöelämässä on enemmän kuin tarpeeksi valinnanvaraa, jotta se tyydyttäisi eniten uunia. Elämä suosituissa yökerhoissa lähtee keskiyön jälkeen ja kestää aamuisin. On paljon kauppoja niille, jotka tykkäävät shoppailla. Kauniita käsitöitä, suunnittelijavaatteita, kenkiä ja jalokiviä löytyy kaikkialta Ateenasta.

Paras aika vierailla Ateena on myöhässä keväällä tai myöhässä syksyllä.

Etsi matkoja Ateenalle

Sää ja ilmasto

Ateena keskilämpötila:

PäiväPäivä Yö KylpyKylpy
Tammikuu 13°C 6°C 16°C
Helmikuu 14°C 7°C 15°C
Maaliskuu 16°C 8°C 16°C
Huhtikuu 20°C 12°C 16°C
Toukokuu 25°C 15°C 19°C
Kesäkuu 30°C 20°C 23°C
Heinäkuu 33°C 22°C 26°C
Elokuu 32°C 22°C 27°C
Syyskuu 29°C 19°C 25°C
Lokakuu 23°C 15°C 23°C
Marraskuu 19°C 11°C 20°C
Joulukuu 15°C 8°C 17°C

Sääennuste kohteelle Ateena:

Lento + hotelli

Piraeus ★★★ 3n €315

Etsi matkoja Ateenaille

Kartta

Athens

Muut kohteet