Kuva Berliini

Berliini

Seinän kaatumisen jälkeen vuonna 1989 Berliini on kasvanut ja palautettu yhdeksi Euroopan ruiskuttavimmista ja kuumimimmista pääkaupungeista, joka loistaa vanhat paraati-kadut ja aukiot. Idän ja lännen väliset rajat ovat hämärtyneet paljon, mutta jakaantumista voi silti nähdä.

Länsi-Berliinissä alue suurten Kurfürstendamm-liikekatujen ympärillä hallitsee ja Itä-Berliinissä on Alexanderplatzin vanha keskus. Berliinin uusi keskus on nyt perustettu Potzdamer Platz. Berliini on kulttuurikaupunki, jossa on paljon toimintaa. On olemassa useita oopperataloja, kansallisia museoita ja elokuvateollisuuden oma "hollywood". Vuosittain järjestetään festivaaleja ja muita kulttuuritapahtumia. Onnellinen elämä on rikasta monilla eri tyyleillä, jotka vaihtelevat klassisesta saksankielisestä bierstubesta bomp-musiikin kanssa trendikkäisiin tekno- ja taloklubeihin.

Berliinissä on helppo liikkua bussilla, raitiovaunulla tai junalla.

Berliinin alueella on kolme suurta lentokenttää, Tempelhof - THF - Tempelhof Airpost on noin 6 km Berliinin ulkopuolella, ja siellä on junat ja taksit. Tegel - TXL - Tegelin lentokenttä on noin 8 km päässä kaupungin keskustasta ja siellä on bussi, juna ja taksi. Schonefeld - SXF on noin 19 km Berliinin ulkopuolella, ja siellä on bussi, juna ja taksi.

Etsi matkoja Berliinillä

Sää ja ilmasto

Berliini keskilämpötila:

PäiväPäivä Yö KylpyKylpy
Tammikuu 3°C -2°C
Helmikuu 4°C -2°C
Maaliskuu 8°C 1°C
Huhtikuu 13°C 4°C
Toukokuu 19°C 9°C
Kesäkuu 22°C 12°C
Heinäkuu 24°C 14°C
Elokuu 24°C 14°C
Syyskuu 19°C 11°C
Lokakuu 13°C 6°C
Marraskuu 7°C 2°C
Joulukuu 4°C 0°C

Sääennuste kohteelle Berliini:

Kartta

Berlin

Muut kohteet