Kuva Vieques Island

Vieques Island

Vieques tunnetaan nimellä ”La Isla Nena” ja ”Isabel Segunda”. Vieques perustettiin vuonna 1843 Francisco Sainzin toimesta.

Näkymiä

Ne ovat 34 km pitkä ja 5 km leveä, 135 km2. Sen liitti Puerto Rico vuonna 1854. Vieques sai nimensä Taino-intiaanien sanasta pienelle saarelle.

Saari sijaitsee Puerto Ricon ja St Thomasin (USVI) välissä, ja se on erotettu Puerto Ricon kaakkoisrannikolta noin 12 km merellä, mutta jos otat lautta Fajardosta, etäisyys on noin 28 km. Monet pienet saaret (holmar) sijaitsevat Viequesin rannikolla.

Kauneus ja historia 34 kertaa 5 km saarella. Arawak-intiaanit asuivat täällä ja se oli merkittävä paratiisi merirosvoille 1700-luvulla. EU:n eri valtuudet ovat taistelleet näkemyksiä vastaan. Punta Mulas Majakka, joka tunnetaan myös nimellä Morropó, rakennettiin vuonna 1893. Vanha majakka suojaa edelleen satamaa ja sillä on heijastimet, jotka tuodaan Pariisista vuonna 1895, jolloin palkki voidaan nähdä jopa 24 kilometrin päässä.

Snorklaus on erinomainen, erityisesti Blue Beachilla. Saarella on myös fosforesoiva Mosquito Bay. Tämä harvinainen ja outo ilmiö johtuu miljoonista valaisevista dinoflagellateista, jotka loistavat liikkeen häiriintyessä. Dinoflagellateilla, pienellä merielämän muodolla, on ominaisuuksia sekä kasveista että eläimistä, niiden koko vaihtelee noin 5-2000 mikrometriä.

Yhdysvaltain laivasto jätti Viequesin saaren Puerto Ricossa toukokuussa 2003 yli 60 vuoden käytön jälkeen. Yhdysvaltain laivasto tuli Viequesiin vuonna 1941 ja hallitsi noin 70 prosenttia. Viequesin saaren 27 000 hehtaaria, joita käytettiin koulutusalueena (tavoite, jossa oli teräviä ammuksia ja sotapelejä). Tämän seurauksena Viequesilla on myrkyllisten aineiden perintö. Toukokuussa 1999 Yhdysvaltain laivasto myönsi testanneensa radioaktiivisesti köyhdytettyä uraania. Monet saarella syyttävät korkeaa syöpää (26% enemmän kuin Puerto Rico keskimäärin) merisaasteista.

Isabel Segundan satama on viimeinen Espanjan rakentama linnoitus uudessa maailmassa.

Museossa on kauniisti kunnostettu linnoitus, El Fortin Conde de Mirasol, joka sijaitsee Isabel Segunda. Tämä linnoitus on viimeinen linnoitus, joka on rakennettu Espanjan valtakunnan aikana uudessa maailmassa ja on joskus toiminut myös vankilana. Puerto Ricanin instituutin vuonna 1991 tekemän lempeän kunnostuksen jälkeen linnoitus toimii nyt saaren suurimmana museona ja tarjoaa sekä Viequesin taidemuseon että historiallisen arkiston. Museo sisältää Viequen historiallisia arkistoja ja tallentaa tuhansia dokumentteja ja muuta Viequen historiaan liittyvää materiaalia.

Lennä katsomaan

Päästäksesi saarelle voit joko ottaa pienen lentokoneen San Juanin kansainväliseltä lentokentältä (20-30 minuutin lento) tai lautan Fajardolta (75-90 minuutin venematka), se kulkee neljä kertaa päivässä. Löydät myös lentoja St. Croixista tai St Thomasista (St Thomas - Fajardo - Vieques).

Majoitus Viequesissa on kätevä ja helposti saatavilla. Leirintä on sallittua Sun Bayssa vapaalla tilalla. Autoja voi vuokrata useimpien hotellien kautta. Riutat ovat suosittuja urheilusukeltajien keskuudessa, ja monet Puerto Ricon sukellusoperaattorit järjestävät matkat täällä.

Saari tuottaa sokeriruokaa (pääviljely), kookospähkinöitä, viljoja, makeita perunoita, avokadoa, banaaneja ja papayaa.

Niiden joukossa on monia tunnettuja "vierailuja": Jaime Benítez.

Ajaminen San Juanista: noin 45 km

Ajoaika: 52 minuuttia Fajardoon, ota lautta

Nähtävää ja tehtävää näkemyksissä

Punta Mulas majakka Punta Mulas tunnetaan myös nimellä Morrop, rakennettu vuonna 1885. Vanha majakka suojaa edelleen satamaa ja sillä on heijastimet, jotka tuodaan Pariisista vuonna 1895, jolloin palkki voidaan nähdä jopa 24 kilometrin päässä.

Sun Bay Beach, Route 997 Näytä tarkat tiedot

Festivaalit ja tapahtumat

Festival Cultural – huhtikuu

Fiestas Patronales de Nuestra Sra. del Carmen, heinäkuu

Joka vuosi Vieques Protection Saints Festival sisältää tanssia, ruokaa, paraateja ja uskonnollisia prosesseja.

Festival de la Arepa – marraskuu

Etsi matkoja Vieques Islandille

Sää ja ilmasto

Vieques Island keskilämpötila:

PäiväPäivä Yö KylpyKylpy
Tammikuu 29°C 21°C 27°C
Helmikuu 29°C 21°C 26°C
Maaliskuu 30°C 21°C 26°C
Huhtikuu 30°C 22°C 27°C
Toukokuu 31°C 23°C 28°C
Kesäkuu 32°C 24°C 29°C
Heinäkuu 32°C 24°C 29°C
Elokuu 32°C 24°C 30°C
Syyskuu 32°C 24°C 30°C
Lokakuu 32°C 24°C 30°C
Marraskuu 31°C 23°C 29°C
Joulukuu 30°C 22°C 28°C

Sääennuste kohteelle Vieques Island:

Kartta

Vieques Island

Muita kohteita tässä Puerto Rico