Kuva Syros

Syros

Syroosia pidetään Kykladien kuningattarena Ermoupoliksen uskomattoman arkkitehtuurin ansiosta. Kaupunki on yksi Kreikan kauneimmista 1800-luvulla rakennettujen viehättävien kartanoiden ja huviloiden ansiosta.

Se on ilahduttavaa katsella Ermoupolis ja katsella kaikkia kauniita taloja uusklassinen tyyli. Keskellä kaupunkia on viihtyisä aukio, jossa on kaupungintalo. Vaporian alueella asui saaren lähetysperheet, ja täällä voit vierailla kaupungin teatterissa ja oopperassa, Apollonissa vuodesta 1864, joka on minipainos "La Scala" Milanossa. Tässä on myös Aghios Nicholasin ortodoksinen katedraali.

Kuvassa Ermoupolils Cyclades. Kaupunki, jossa on elegantti ulkonäkö, perustettiin Lillasiasta, Kreetasta ja Chiosista ja sai nimensä vuonna 1826 kauppiasjumalan Hermesin mukaan. Itsenäisyyssodan jälkeen turkkilaisia vastaan (1821–1829), Ermoupolisista tuli jälleenrakennetun Kreikan symboli.

Kaupungin ulkopuolella löydät myös arkkitehtuurin. Ylös vihreällä Espiskopio lepää viehättäviä patriisihuviloita ja alppiin inspiroituja taloja puutarhoissa, joissa on hedelmäpuita.

Hyvät bussiyhteydet ja lyhyen matkan päässä Ermoupolisista on helppo päästä kylien väliin illalla tai päivällä. Ta Stenan alueella tavernit ovat rivissä ja illan tunnelma täytyy kokea. Illalla se on myös hyvä rantapromenadi Akti Ralli.

Syros elää mukavaa elämäänsä matkailusta riippumatta, saari on ollut Ateenan suosittu lomakohde jo vuosia. Mesovounin korkeudessa sijaitsee keskiaikainen kylä Ano Syros, jossa katolinen katedraali Aghios Georgios. Täällä, labyrintin kaltaisessa Venezian kylässä, on harmoninen rauhallinen päivällä ja ihana ilmapiiri illalla. Syroosi tunnetaan erinomaisesta keittiöstään, jossa on jännittäviä erikoisuuksia. Vierailu vanhassa kaupungissa on suositeltavaa. Tavernanilla on hyvä keittiö ja erinomainen näkymä.

Täältä löydät myös paikan, jossa kuuluisa bouzoukipelaaja Markos Vamvakaris soitti, ja täällä voit kuunnella kreikkalaista kapinallista musiikkia hänen paikallaan Katoga Olilis. Maista saaren söpöjä erikoisuuksia, Halvadopides (nougat cookies) ja loukoumi (turkish delight).

Etsi matkoja Syrosille

Sää ja ilmasto

Syros keskilämpötila:

PäiväPäivä Yö KylpyKylpy
Tammikuu 14°C 10°C 17°C
Helmikuu 14°C 9°C 16°C
Maaliskuu 16°C 10°C 16°C
Huhtikuu 19°C 12°C 17°C
Toukokuu 22°C 16°C 19°C
Kesäkuu 26°C 20°C 22°C
Heinäkuu 27°C 22°C 25°C
Elokuu 26°C 22°C 25°C
Syyskuu 25°C 20°C 23°C
Lokakuu 22°C 17°C 22°C
Marraskuu 18°C 14°C 19°C
Joulukuu 16°C 11°C 18°C

Sääennuste kohteelle Syros:

Kartta

Syros

Kohteita tässä Syros

Muut kohteet