Kuva Sri Lanka

Sri Lanka

Yhä useammat ihmiset rakastuvat Sri Lankan lomaparatiisiin. Retki täällä tarjoaa rehevän sademetsän, kauniit temppelit, teekasvit, viehättävät kylät ja rikas villieläin, ja vähintään kilometrin pituiset hiekkarannat.

*

Sri Lanka on vaikea yhdistelmä kokemuksia ja retkiä, aurinkoa ja uima-aikaa miellyttävässä seoksessa. Lähdöstä lennolta löydät hymyilevän väestön, joka tarjoaa ihanan vieraanvaraisuuden. Ihmiset ovat ylpeitä maastaan, rikkaasta kulttuurista ja muinaisista perinteistä. Tamil-ruoka on itsessään luku, mutta hyvä ja mausteinen ruoka, ja maan kuuluisa kalakirurgia on testattava.

Kohteen määrä

Vaikka matkalla Sri Lankaan on enemmän tarjottavaa kuin laiskoja päiviä kämmenten aikana, useimmat heistä matkustavat tänne nauttimaan kauniista rannoista. Parhaat ja tunnetuimmat merialueet ovat ajomatkan päässä pääkaupungista Colombo, länsirannikolla ja lounaisrannikolla. Jotkut suosituimmista aurinko- ja rantakohteista ovat Negombo, Bentota, Galle, Unawatuna ja Hikkaduwa.

Ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto Ilma ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto ilmasto

Sri Lanka sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä ja sillä on trooppinen ilmasto, jossa lämpötila on pieniä vaihteluita vuoden aikana ja keskilämpötila on noin 30 °C. Veden lämpötila on miellyttävä 27-30 °C. Kuivin (ja paras) aika matkustaa on marraskuusta huhtikuuhun, mutta Sri Lankan voidaan vierailla ympäri vuoden.

Hintataso

Valuuttaa kutsutaan rupiaksi (LKR). Rahat ovat riittäviä, vaikka maa on kasvanut viime vuosina kalliimmaksi. Syöt edelleen hyvin paikallisissa ravintoloissa missä tahansa tiassa, mutta suuremmissa kansainvälisissä hotelleissa ruoka ja juomat ovat kalliimpia kuin turistikaduilla. Paikallinen bussi ja tuk-tuk ovat halpoja tapoja kiertää.

Suomi pähkinöissä

Sri Lanka on määränpää niille, jotka haluavat pois suurista tilauskohteista ja jotka ovat iloisia yhdistämään laiskoja päiviä rannalla jännittävillä retkillä historiallisiin ja luonnonkauniisiin nähtävyyksiin. Sri Lankalla on rikas eläin- ja kasvielämä, ja suurin osa maan sademetsistä on Unescon suojeluksessa.

Vuonna 2013 Sri Lankasta tuli Lonely Planetin maailman paras kohde.

Etsi matkoja Sri Lankalle

Sää ja ilmasto

Sääennuste kohteelle Sri Lanka:

Lento + hotelli

Negombo ★★★ 8n €895
Galle ★★★ 8n €945
Bentota ★★★★ 8n €1.015
Beruwala ★★★ 8n €1.060
Marawila Town ★★★ 8n €1.330

Etsi matkoja Sri Lankaille

Kartta

Sri Lanka

Kohteita tässä Sri Lanka

Muut kohteet